Global Musik Distribution

Sälj din musik över hela världen på Itunes, Spotify, Amazon m fl.
Nå ut till över 300 millioner människor som vill lyssna och köpa din musik!
Nu specialerbjudande: Total kostnad för 1 album produktion 0$ (Normalt 5900$).

Varför behöver du Global Distribution
– Alla kan lyssna på ditt Album, Singel, Ringtoner genom tex Streaming subscription.
– Tjäna pengar på din musik och behåll 85% av intäkterna.
– Allt du ger ut lyssnas igenom av ett av världens största skivbolag i USA.
– Din musik är uppe inom 24 timmar.
– Lättare att får stora konserter när alla vet vem du är.
– 50/50 split mellan musikproducent och artist.


Vad är Global Distribution?
Vi använder 2st distributörer Rebeat och Tunecore.
När ett album är färdigt laddar vi upp det och efter 24 timmar – 5 dagar
beroende på vilken butik det gäller finns musiken tillgänglig för försäljning över hela världen. Tex. Spotify, Itunes, Amazon  m.fl.
Tunecore genererar 45 millioner$ till artisterna årligen som distribueras genom dom.
Artister som använder Tunecore tex, Jay-Z, Drake, Soulja Boy, Keith Richard m.fl.
Din musik lyssnas även igenom av befattningshavare på Interscope Records i Los Angeles. Anser dom att din musik är något utöver det vanliga finns chansen till en developers deal med dom. På Interscope ligger artister som Keyshia Cole, Lady Gaga, Mary J. Blige, Fergie, Robyn, Lloyd m.fl

Hur Fungerar det?

 1. Efter du har beställt och valt vilken typ av distributions paket du vill ha (se nedan) kommer du få besked om upp laddnings instruktioner inom 2 arbetsdagar.
 2. Se till att ladda upp dina ljudfiler enligt följande format: WAV-eller AIFF-filer, antingen 16 bit/44.1 kHz samplingsfrekvens eller 24 bit/48 kHz samplingsfrekvens. Dessa filer skall vara den slutliga mixen av låten. Vi kan inte acceptera MP3-filer på grund av deras låga kvalitet. Ladda även upp omslags bilden i png format och helst 600×600 pixlar och max 1 MB.
 3. Vi kommer att lyssna på låten och avgöra om den behöver bearbetas eller är klar för distribution. Bearbetning kan vara Mastering eller en bättre Mixning. Vi kommer även att avgöra om omslaget är av god kvalitet. Anlitar ni oss som ett rent distributions ombud kommer vi även att lyssna på musikstilen som sådan. Där vi kommer att avgöra om musiken är inom våra ramar som skivbolag. Där tar vi hänsyn till genre och innehåll i text. Är allt okey mailar vi över avtal för signering.
 4. Du har 2st distributionspaket att välja mellan.
  1. Independent:  Du behåller alla dina upphovs rättigheter. Vi tar 15% av försäljningen och resten går till dig. (Du står för framställningen av musiken till 100%) och laddar upp den helt färdig inkl omslag. Du får 20% i rabatt på vår mastering och mixning service. Du betalar engångskostnaden för Singel $9.99, Ringtone $9.99, Album $49.99
  2. Developers: Vi tillsammans gör musik och produktionen. Kostnad 0$ Fördelningen är 50/50 mellan artist och producent av intäkterna. Vi väljer vem vi vill göra en Develpers deal med.

Priser Distributionspaket

1. Independent (15/85 fördelning)  (Non US) Single $9.99
1. Independent (15/85 fördelning)  (Non US) Ringtone $9.99
1. Independent (15/85 fördelning)  (Non US) Album $49.99
2. Developer (50/50 fördelning) $0Vanliga frågor och svar

Hur ändrar jag ett album när jag har betalat för det?

Tyvärr när ett album har levererats finns det inget automatiskt sätt att göra ändringar på. Det bästa sättet att lösa en nödvändig förändring är att ta ner ditt album och skicka upp en ny version som vanligt. Vi kan göra ändringar i ett befintligt album, men tyvärr finns det ingen garanti för att alla butiker kommer att göra de nödvändiga förändringarna. Vi debiterar inte någon avgift för dessa förändringar, men denna linje rekommenderas i allmänhet inte då det tar i butikerna veckor eller ibland månader till processen (om alls). Men om du vill gå vidare, låt oss veta: kontakta oss.

När och hur får jag mina pengar?

När ett fan köper din musik, försäljningen och pengarna från det kommer inte att rapporteras av butiker förrän omkring 2 månader senare. Till exempel, om din sång säljer i januari kommer försäljningen att redovisas i mars och så vidare. TuneCore rapporterar försäljningen på den andra och fjärde onsdagen i varje månad.

Utbetalningar till ditt konto görs 1 gång per månad. Du får ett utdrag av statistik på hur mycket din musik har sålt och från vilken del av världen försäljningen kommer ifrån.

Hur lång tid tar det för min musik att gå live efter jag betalt för den?

 • • 24-72 timmar i iTunes.
 • • 3-7 arbetsdagar till AmazonMP3.
 • • Ungefär 6-8 veckor för Amazon on Demand, Spotify och MediaNet.
 • • Ungefär 1-3 veckor för alla andra butiker. Observera att tidsramarna som anges ovan är bara medelvärden – vi kan inte garantera när varje butik kommer att göra din musik live

Hur ska jag veta när och var min release är live?

För att se om din musik är live i en butik, gå till butiken hemsida och sök efter din musik genom att skriva titel och / eller artistnamn. Vi kommer även att markera ditt album som “live” (på din diskografi sida) inom 1 vecka efter ditt album går live i iTunes. Du kan nu kontrollera genom att söka efter musik i iTunes inom 24-72 timmar efter att du betalat för att distribuera ditt album.
Läs distribution faq

Få din musik på internetradio
7 millioner lyssnare
Vi registrerar dig och din musik kommer upp live inom 24 timmar
på Jango Airplay,

Vad är Jango?

Jango är en gratis online social musiktjänst som låter användare skapa sina egna radiostationer och dela dem med vänner och andra som gillar vad de gillar. Över 7 miljoner Jango kunder har anpassat sina stationer för att höra deras musikval tillsammans med liknande favoriter till andra användare. Jango lyssnare kan anpassa stationer ytterligare genom att lägga till fler artister och betygsätta låtar.

Vad är Jango Airplay?

Din musik kommer att spelas för Jango lyssnare som gillar musik som liknar din. Du väljer att rikta fansen genom att välja artister som du vill ska spelas efter. Har din musik spelas efter The Beatles, Black Eyes Peas, The White Stripes, Taylor Swift eller någon artist du tror att dina fans kommer att gilla.

Nya Fans

Lyssnare kommer att uppmuntras att betygsätta din musik, lämna kommentarer och komma i kontakt med dig. Kommunicera direkt med dina fans genom Jango instrumentbrädan. Det avancerade Paketet (med 4800 spelningar) kan normalt ge dig ca 200 fans att kontakta.

Rapportering

Få rapporter och uppgifter om din nya fans. Lär dig när och var din musik spelades, plus vilka artister fans som mest sannolikt kommer att gilla din musik.

Priser

Paket Start Avancerad Professional
# av Spelningar Inkluderat 1,000 4,000 8,000
Tunecore Bonus Spelningar +200 +800 +1,600
Totalt Garanterade Spelningar 1,200 4,800 9,600
Kostnad Per Spelning 2.5 cents 2.1 cents 2.1 cents
Pris $29.99 $99.99 $199.99

 

 

Hur kontaktar jag er?
Vänligen skicka eventuella frågor till contact@esmgmusic.com eller ring
ESMG Studios Los Angeles US +1 (424) 35 48 674
ESMG Studios London UK  +44 (020) 32 39 30 11
ESMG Studios Göteborg SWE  +46 (031) 3607367 

Powered by

Accepted payment methods