Leveransvillkor

Postpaket:
Ordrar som inte ryms i ett brev skickas som postpaket och hämtas ut på Postens eller transport företagets utlämningsställe.

1. Leveranstid
Normal leveranstid är 1-4 arbetsdagar. Om en vara skulle ta slut kan leveranstiden bli något längre. Vid längre leveransförsening har du alltid möjlighet att upphäva köpet. Kontakta i så fall Kundtjänst.

2. Bekräftelse
När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse per e-post med information om din beställning. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med Kundtjänst.

3. Frakt
Det lönar sig alltså att beställa flera varor samtidigt. Beställer du för över 100 USD bjuder vi på frakten.

4. Transport
Om varan skadas eller kommer bort under transporten är ESMG Music Shop  betalningsansvarig. Du måste dock meddela vår Kundtjänst inom 14 dagar. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den är du betalningsansvarig.

5. Ångerrätt
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. Meddela Kundtjänst.

För att returen ska kunna behandlas så snabbt och smidigt som möjligt behöver kundjänst följande information; ordernummer, samt titel på de produkter som du vill returnera. De returnerade varorna skall vara i oanvänt och oskadat skick i originaletui. (Plombering eller skyddsplast får inte vara bruten). Returnera varan tillsammans med fakturan (eller en kopia av denna, både fram och baksida). Ange returorsak “Ångerrätt” på orderns baksida! Du måste själv bekosta returporto. Retur får inte ske som postförskott eller efterkrav.

6. Reklamation
Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta Kundtjänst så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar. Kundtjänst tar emot din felanmälan och sänder dig en förfrankerad returetikett. Skicka tillbaka varan i det skick som den mottogs åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du en felfri respektive rätt vara. Den fellevererade varan skall vara i oanvänt och oskadat skick (Plombering eller skyddsplast får inte vara bruten). Returnera varan tillsammans med fakturan (eller en kopia av denna, både fram och baksida). Fyll i orsaken till returen på fakturans baksida!

OBS! Innan du returnerar defekt/fellevererad vara måste du kontakta Kundtjänst för att få reklamationen godkänd och returportot betalt.
Ansvaret för fel i beställd vara är begränsat till vad nu angivits.

7. Ej utlösta varor
Om vi får tillbaka paket som inte lösts ut från posten, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga kostnader som uppstår i samband med en sådan retur, f n 50 USD. Betalning skall ske med inbetalningskort inom 10 dagar från fakturadatum.

8. Säkerhet
Vi använder SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via internet (eller andra nätverk). Företaget Netscape Communications har tagit fram och utvecklat SSL – protokollet som nu har blivit industristandard.

Ett protokoll är en uppsättning regler och procedurer om hur informationen (datan) ska behandlas. SSL-protokollet behandlar datan på flera olika sätt och “kastar om” informationen. Detta görs för att datan inte ska vara läsbar under överföringen mellan de två datorerna, denna “omkastning” kallas kryptering. När datan tas emot hos mottagaren ser SSL till att “sätta tillbaka” datan i dess ursprungliga ordning, gör en kontroll på att avsändaren är korrekt (Server Authentication) och kontrollerar dessutom att datan inte har blivit förändrad under överföringen (Message Integrity).

SSL använder digitala certifikat för att kontrollera sändare, mottagare eller både sändare och mottagare av dataöverföringen. Ett digitalt certifikat är det “verktyg” som används för att koppla informationen om en individ eller organisation till en så kallad “public key” (allmän nyckel) med två syften:

Alla SSL-certifikat till internet handhas av företag som är certifierade certifikatskapare. Detta medför också att alla SSL-certifikat är unika och korrekt utfärdade. Alla som ansöker om SSL-certifikat måste styrka sin egen eller sin organisations identitet för att få köpa ett SSL-certifikat.

För konsumenter är det enda kravet för att använda SSL att webbläsaren klarar SSL, vilket de två mest använda webbläsarna Netscape och Internet Explorer har kunnat sedan många versioner tillbaka. Dessutom krävs att SSL inte är avstängt i inställningarna för webbläsaren.

9. Lagval
Tvist enligt dessa villkor skall avgöras enligt Engelsk lag.

 

Powered by

Accepted payment methods